De Bouwpraktijk

De Bouwpraktijk opent de deur naar een betere toekomst

5 december 2023 | Nieuws | Bouwpraktijk

Met trots hebben maar liefst 15 enthousiaste kandidaten de opleiding van De Bouwpraktijk succesvol afgerond. Vanaf september volgden de deelnemers twaalf weken lang theorie- en praktijklessen, dit konden ze meteen op de bouwplaats van Team ERAflats en Havensteder toepassen. Leren door doen, daar geloven we in.

Met zijn certificaat op zak reageert de geslaagde Dahham: “Ik overdrijf niet als ik zeg dat jullie de deur hebben geopend naar een betere toekomst voor mij.” Aan het einde van de opleiding kreeg de leergierige Dahham een contract aangeboden als timmerman bij ERA Contour. Hier kan hij al werkend verder leren. “Bedankt voor de vriendelijkheid en lachende gezichten,” sluit hij het eindfeest van de Bouwpraktijk af.

Op weg naar een droombaan in de bouw

De Bouwpraktijk is ingericht voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “Op deze leuke en leerzame manier kunnen we ze kennis laten maken met de bouw,” vertelt leermeester Geoffrey. “We helpen iedereen met vaardigheden, maar daarnaast ook met persoonlijke ontwikkeling en aan een baan. Iedereen start met een ander niveau, maar aan het eind doet iedereen waar hij het beste in is en gelukkig van wordt. Dat maakt mij dan weer enorm blij.” In de eerste vier weken van De Bouwpraktijk maken de deelnemers vijf weken lang kennis met alle onderdelen van de bouw. In week vijf volgen ze een training om hun VCA-certificaat te halen, zodat iedereen veilig kan werken. Na deze vijf weken kiest de deelnemer zijn specialisatie om meer te leren in timmeren, schilderen, installatiewerk, tegelen of slopen.

Meld je aan voor De Bouwpraktijk

Wil je zelf een droombaan in de bouw en de gratis opleiding van De Bouwpraktijk volgen? Meld je hier aan voor de open dag in Capelle a/d IJssel op 8 december. Of meld je aan voor de open dag van de nieuwe Bouwpraktijk in Barendrecht op 15 december of 26 januari.

De Bouwpraktijk