De Bouwpraktijk

De kick-off van De Bouwpraktijk in Barendrecht is een feit!

2 oktober 2023 | Nieuws | Bouwpraktijk

ERA Contour, Gemeente Barendrecht en Patrimonium Barendrecht starten ook in Barendrecht met De Bouwpraktijk. Deze bijzondere praktijkschool waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans op een baan in de bouw krijgen, komt in februari 2024 op het renovatieproject Fruitbuurt in Barendrecht. Maandag 2 oktober 2023 vond de kick-off plaats op De Bouwpraktijk aan de Schermerhoek in Capelle aan den IJssel.

Meedoen met de maatschappij
De Barendrechtse wethouder Miranda de Hoop was erbij en is enthousiast over de komst van De Bouwpraktijk naar Barendrecht: “Iedereen verdient een plek in de maatschappij en met De Bouwpraktijk krijgen personen een kans om mee te doen. Extra belangrijk is dat verschillende partijen bij dit soort initiatieven elkaar aanvullen en samenwerken. Ik denk dan aan een integrale benadering vanuit de wijk, de gemeente en bedrijven”, zegt wethouder Miranda de Hoop.

Waardevol leertraject in de bouw

Met De Bouwpraktijk krijgen personen met een afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid om gedurende 12 weken fulltime kennis te maken met alle aspecten van de bouw. Het uiteindelijk doel is om hen te laten doorstromen naar een vaste baan bij een van de deelnemende bouwbedrijven. Onder begeleiding van ervaren leermeesters maken deelnemers kennis met verschillende specialismen, zoals tegelen, schilderen, slopen, elektrotechniek, timmeren en installatiewerk.


Bijdragen verduurzamingsopgave
“We vinden het fantastisch dat we op de Fruitbuurt in Barendrecht gaan starten met De Bouwpraktijk. Dit is een uitgelezen kans om de krachten te bundelen om een duurzame SROI invulling te creëren in samenwerking met de BAR organisatie, Gemeente Barendrecht en Patrimonium Barendrecht. Een kans die ontstaan is dankzij de langdurige verduurzamingsopgave van ruim 2000 woningen en door de nieuwbouwopgave aan de Stationstuinen van zo’n 3500 woningen in Barendrecht. Ik kijk vol vertrouwen en enthousiasme uit naar De Bouwpraktijk Barendrecht”, vertelt Berrie Duindam, Hoofd Planontwikkeling Bestaande Bouw bij ERA Contour.

“Onze missie is om 2000 woningen in Barendrecht te verduurzamen. Met De Bouwpraktijk krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een mooie basis aan bouweigenschappen en de juiste begeleiding om bij te dragen aan deze verduurzamingsopgave”, zegt Nico van der Linden, projectleider bij Patrimonium Barendrecht.

Sterke buurten, betere toekomst
Het projectteam van ERA Contour is supertrots op deze mijlpaal en alle betrokken partners waaronder BAR, Gemeente Barendrecht en Patrimonium. Samen bouwen we niet alleen aan sterke buurten, maar ook aan gelukkige bewoners en een betere toekomst voor velen.

De Bouwpraktijk