De Bouwpraktijk

Over de Bouwpraktijk

Bij Team ERAflats willen we de SROI-verplichting niet zien als verplichting, maar oprecht als manier om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt perspectief te bieden en verder te helpen aan een baan die bij hen past.

De Bouwpraktijk heeft een alternatieve kijk op de arbeidsmarkt en social return. Deelnemers zijn nog niet werkzaam in de bouw en hebben moeite met het vinden van een baan. Wij zorgen voor een kruisbestuiving tussen onderaannemers en deelnemers. Er wordt een verbredend beeld gecreëerd bij de organisaties om ook eens te kijken naar deze doelgroep in de momenteel krappe arbeidsmarkt.

We zijn een brugfunctie tussen verschillende instanties. Zo leggen wij de gemeente uit hoe de bouw werkt en leggen wij de bouw uit hoe zij inclusief kunnen denken en om kunnen gaan met de deelnemers.

Wij creëren een veilige omgeving, zowel fysiek als mentaal. De unieke combinatie van praktijkleren op de bouwplaats, les krijgen van de onderaannemers, begeleid worden door een leermeester, taallessen en het behalen van het VCA diploma maken dit unieke concept tot een succes.

Wil je lessen verzorgen op De Bouwpraktijk?
of heb je een werkplek beschikbaar na het behalen van het certificaat, neem dan contact met ons op.

Stuur ons een e-mail

De Havensteder Logo

De Bouwpraktijk