De Bouwpraktijk

Eerste deelnemers van De Bouwpraktijk in Barendrecht geslaagd

3 mei 2024 | Nieuws | Bouwpraktijk

 De eerste elf deelnemers van De Bouwpraktijk in Barendrecht hebben onlangs vol trots hun certificaat ontvangen. Na een leerzaam traject van elf weken zijn de deelnemers klaar voor hun volgende stap in de bouw. Het overgrote deel heeft nu een baan gevonden waar ze binnenkort starten. Mensen aan het werk helpen, dat is de kracht van De Bouwpraktijk. Deze bijzondere praktijkschool biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans op een baan in de bouw. De editie in Barendrecht vindt plaats op het renovatieproject Fruitbuurt, waar TBI-onderneming ERA Contour woningen renoveert in opdracht van Patrimonium Barendrecht.

Tijdens de feestelijke uitreiking van de certificaten eind april sprak wethouder Miranda de Hoop vol lof over de deelnemers en hun prestatie. “Jullie verdienen allemaal een enorm compliment. Er is door iedereen heel hard gewerkt. En blijf vooral vasthouden aan de prestatie die jullie geleverd hebben,” spreekt De Hoop naar de deelnemers uit. “Werken bestaat uit veel meer dan alleen je eigen geld verdienen. Het zorgt dat je onderdeel uitmaakt van een organisatie, jezelf kunt ontwikkelen en jezelf beter maakt. Wees vooral trots op wat jullie hier hebben gedaan, dat ben ik ieder geval.”

Erkend en succesvol
“Wij zijn supertrots op iedereen. De deelnemers hebben zich enorm goed ingezet door alle praktijklessen en taallessen te volgen,” vertelt Simone Koot, programmamanager van De Bouwpraktijk. “We zijn twee jaar gelden gestart met De Bouwpraktijk en mogen onszelf een erkend leerbedrijf noemen. Van alle deelnemers hebben inmiddels meer dan 65% een baan gevonden. En dat succesverhaal is niet onopgemerkt gebleven in Barendrecht. Gelukkig maar, want we zien bij deze eerste groep al meteen dat acht deelnemers al snel een baan hebben gevonden. Daar doen we het tenslotte voor. Vanuit het TBI Praktijkfonds krijgen we steun in middelen en kennis om de juiste mensen voor de juiste banen op te leiden. Dat in combinatie met alle enthousiaste betrokkenen zorgt ervoor dat dit wederom een geslaagde Bouwpraktijk is.”

Kennismaken met de bouw
De Bouwpraktijk biedt personen met een afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid om gedurende 10 tot 12 weken fulltime kennis te maken met alle aspecten van de bouw. Het uiteindelijk doel is om hen te laten doorstromen naar een vaste baan bij een van de deelnemende bouwbedrijven. Onder begeleiding van ervaren leermeesters maken deelnemers kennis met verschillende specialismen, zoals tegelen, schilderen, slopen, elektrotechniek, timmeren en installatiewerk. Deelnemers krijgen naast praktische trainingen en hands-on ervaring op de bouwplaats, ook een veiligheidstraining om hun VCA-certificaat te behalen. Er worden ook taallessen aangeboden om de taalvaardigheden van de deelnemers te verbeteren.

De Bouwpraktijk